Close

Slider Title
Short Excerpt

See More


Observationer / Etnografisk metode

Hvad gør folk, når vi ikke blander os?
Observationer – og nogle gange deltagerobservation – kommer fra etnografien og antropologien. Vi bruger observationer, når man gerne vil være “fluen på væggen”. Dvs. se hvad folk gør i specifikke situationer uden at blande sig. Vi benytter de her metoder engang imellem, når det, der er vigtigt, er at forstå hvad, der rent faktisk sker. F.eks. med et produkt eller i en købssituation. Hvad folk gør med produktet, og hvordan finder de det på hylderne.

Når vi bare er med
Vi har lavet deltagerobservation, hvor vi gik i supermarkedet med udvalgte mennesker og bare var med. Vi gik med hjem bagefter og så, hvordan de håndterede produktet og fandt eksempelvis ud af, at emballagen var uhensigtsmæssig fordi, folk skulle stå og fedte med noget kød, de ikke havde lyst til at røre ved.

 

DNA, stemninger, samtaler, jargoner
Vi har lavet observation, da vi skulle identificere et område i landets DNA. Der var vi bare til stede rundt omkring og observerede stemninger, samtaler, jargoner og det, man kan kalde kulturen – uden at gøre andet end at iagttage og lytte.Der findes også fine digitale værktøjer til at lave dagbøger m.m., som ligger op ad samme tradition for at tage det ind, folk gør, og netop at gøre det uden at strukturere det eller styre det.