Close

25. juni 2019

Spring køen over med Bip & Betal i Fakta

Fakta er gået i test-mode med deres nye koncept Bip & Betal, hvor kunderne med deres smartphone selv scanner varer ind og betaler via Coops app.

Tilbage i 2017 lancerede Amazon deres Amazon Go butik, som er en mere avanceret version af Faktas Bip & Betal, men vi så allerede her, hvordan man lancerede et koncept, hvor kunderne ”scanner sig ind” i Amazon Go butikken med deres smartphone hvorefter de bare kan tage de varer de vil have ned af hylderne, og så bare gå ud af butikken uden at skulle gøre yderligere. Èn gang skulle kunderne have deres smartphone frem; når de scannede sig ind i butikken. Ellers blev det automatisk logget hvilke varer, kunderne havde taget ned af hylderne og slutteligt trukket fra kundernes Amazon-konto.

Men nu prøver Fakta sig også af med en løsning, der tenderer den fra Amazon. I 10 Fakta-butikker kan kunderne nu klare betalingen via deres smartphone. Og så er det også ret simpelt. Når kunderne har downloadet og registreret sig på Coops apps skal de:

  1. Scanne QR-koden, der står ved indgangen til butikken
  2. Scanne de varer, som de vil købe
  3. Scanne QR-koden ved kassen for at betale

.. Og så kan kunderne spankulere videre ud i deres travle hverdag.

Og tiden er det, som er i fokus her. Kassendamen er jo i og for sig ikke en person, som skaber værdi. Tværtimod så kan det at stå i kø ved kassen skabe frustrationer hos kunderne, som oplevere dem selv som de vigtigste i verden og samtidig dem – hver især – med den mest travle hverdag. Og så har de jo rendt supermarkedet rundt for dem selv og både fundet deres varer og båret rundt på dem…

Det vi ser er i hvert fald, at når vi har med emner at gøre, hvor kunderne ikke har brug for – eller at virksomheder skaber muligheden for at gøre brug af – eksperter og gøre større tidsinvesteringer, så er de rigtig glade for at få stillet løsninger til rådighed, som hjælper dem til at være selvkørende og selv tage skeen i hånden og få klaret ærterne.

Tankestarter:
Er der steder hvor du burde hjælpe dine kunder med at være mere selvkørende?

Kilder:

fakta.dk
youtube.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *